Dobrá Čajovňa Košice

Čerstvý jarný zber z DARJEELINGU – záhrada PUTTABONG BIO
15. apríla 2021

Milí priatelia, na pultoch čajovne pristál čerstvý jarný zber z Dajreelingu zo záhrady PUTTABONG FTGFOP1 Flowery Organic – DJ-3/21. Kontrolná organizácia bio kvality: CZ-BIO-002. Jemný žltkastý nálev sviežej jarnej chute je plný citrusových tónov s kvetinovým nádychom, ktorý dlho doznieva … Pokračovať

Doplnili sme ponuku Bylinných čajov
09. marca 2021

Priatelia, podporili sme aj slovenského výrobcu a dodávateľa skvelých byliniek liečiviek (Agrokarpaty), tak ak by ste potrebovali ako podpornú liečbu niektorú z týchto sypaných bylín, nájdete ju na poličkách našej čajovne: Baza Čierna Levanduľa Lipa malolistá Medovka lekárska Nechtík lekársky … Pokračovať

Čerstvý Darjeeling AF Castleton 2020
30. novembra 2020

Pre všetkých milovníkov DARJEELINGu, čerstvý jesenný zber z obľúbenej záhrady Castleton na vás už netrpezlivo čaká na pultoch Dobrej čajovne… ..ochutnávajte, kupujte, odporúčajte kým ešte je Ako vždy nesklamal…potešil plnou muskatelovou chuťou s výraznými medovými tónmi, sladkou kvetinovou vôňou a … Pokračovať

Antivírový a antibakteriálny odvar z čaju LAPACHO a CATUABA
25. októbra 2020

Priatelia, v zmysle posilnenia imunity a zocelenia mysle odporúčame silno antivírový, antibakteriálny a pre psychickú pohodu aj mierne afrodiziakálny odvar z kôry stromu LAPACHO a CATUABA…táto harmonická kombinácia s kúskom zázvoru a citróna podrží vaše telo aj myseľ v týchto … Pokračovať

Čerstvá čajová zásielka z Kórei – Nokcha a Wooricha
07. augusta 2020

Milí čajoví fajnšmekri :)   na pult Dobrej čajovne dorazila čerstvá zásielka zeleného a červeného čaju z Kórei – zelená Nokcha a červená Wooricha Skvelý chuťový zážitok..odporúčame všetkým čajovým labužníkom :)

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *