Dobrá Čajovňa Košice

Od soboty 29.6. do stredy 3.7. bude čajovňa ZATVORENÁ!!!
28. júna 2024

Čerstvé Darjeelingy Second Flush naskladnené!!
27. júna 2024

Milí priatelia čajomilci, na pulty čajovne dorazili vynikajúce indické čerstvé čaje z DARJEELINGu, Second Flush, tzv. druhý zber zo záhrad SINGBULLI  a  SINGEL. Neváhajte a doprajte si trochu čerstvosti z letného zberu čajových lístkov. Zakúpiť si ich môžete na našom e-shope … Pokračovať

Čerstvé zelenky LONG JING a BI LUO CHUNG sú už na sklade!!
10. mája 2024

Milí čajoví priatelia,   čerstvé tohtoročné zbery čínskeho zeleného čaju Long Jing Tieger Spring  a Bi Luo Chung  sú naskladnené v našom čajovom obchodíku. Neváhajte sa u nás zastaviť a doplniť vaše domáce zásoby čaju.

Darjeeling First Flush 2024 zo štyroch záhrad je na sklade!!!
29. marca 2024

Milí priaznivci jarných Darjeelingov, sprestrili sme ponuku prvých jarných zberov z indického Darjeelingu o ďalšie vysokohorské záhrady: Snowview Phuguri Puttabong Giddapahar Vynikajúci skorý jarný zber z Darjeelingu, zbieraný a spracovaný z najmladších lístkov v marci tohto roku, zo záhrad vo … Pokračovať

NOVINKA!! Modrý čaj – Buterfly pea flower
27. februára 2023

Milí čajomilci, príďte k nám ochutnať a zažiť lahodný Modrý čaj – Butterfly pea flower, s priaznivými účinkami na celý organizmus, na regeneráciu pokožky a vlasov a pôsobiaci upokojujúco na nervový systém. Nájdete v našom e-shope: MODRÝ ČAJ – Butterfly … Pokračovať

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *