Dobrá Čajovňa Košice

Sobota 28.9. – Prezentácia na tému Ako si vytvoriť vnútorný mier pre každodenný život
26. septembra 2024

Milí priatelia, v Sobotu 28.9. o 15:00 hod. vás pozývame do podkrovných priestorov čajovne na prednášku pod vedením Klárky Hodničovej na tému: Ako si vytvoriť vnútorný mier pre každodenný život. Vstupné na prednášku:  5 €

Čerstvé Darjeelingy Second Flush naskladnené!!
27. júna 2024

Milí priatelia čajomilci, na pulty čajovne dorazili vynikajúce indické čerstvé čaje z DARJEELINGu, Second Flush, tzv. druhý zber zo záhrad SINGBULLI  a  SINGEL. Neváhajte a doprajte si trochu čerstvosti z letného zberu čajových lístkov. Zakúpiť si ich môžete na našom e-shope … Pokračovať

Čerstvé zelenky LONG JING a BI LUO CHUNG sú už na sklade!!
10. mája 2024

Milí čajoví priatelia,   čerstvé tohtoročné zbery čínskeho zeleného čaju Long Jing Tieger Spring  a Bi Luo Chung  sú naskladnené v našom čajovom obchodíku. Neváhajte sa u nás zastaviť a doplniť vaše domáce zásoby čaju.

Darjeeling First Flush 2024 zo štyroch záhrad je na sklade!!!
29. marca 2024

Milí priaznivci jarných Darjeelingov, sprestrili sme ponuku prvých jarných zberov z indického Darjeelingu o ďalšie vysokohorské záhrady: Snowview Phuguri Puttabong Giddapahar Vynikajúci skorý jarný zber z Darjeelingu, zbieraný a spracovaný z najmladších lístkov v marci tohto roku, zo záhrad vo … Pokračovať

NOVINKA!! Modrý čaj – Buterfly pea flower
27. februára 2023

Milí čajomilci, príďte k nám ochutnať a zažiť lahodný Modrý čaj – Butterfly pea flower, s priaznivými účinkami na celý organizmus, na regeneráciu pokožky a vlasov a pôsobiaci upokojujúco na nervový systém. Nájdete v našom e-shope: MODRÝ ČAJ – Butterfly … Pokračovať

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *