Dobrá Čajovňa Košice

V sobotu 22.2. bude čajovňa ZATVORENÁ!!!
21. februára 2025

Čajová keramika v našom obchodíku
21. decembra 2024

Čajovmilí priatelia, v našom čajovom obchodíku môžete v týchto dňoch ešte nájsť tieto krásne čajové kúsky:   Japonská čajová sada s dvoma šálkami 600 – 700 ml Hlinená sada so 4 šálkami a podsvietnikom (Slovensko) 700 ml Japonská vtáčia konvička … Pokračovať

Čerstvé Darjeelingy Second Flush naskladnené!!
27. júna 2024

Milí priatelia čajomilci, na pulty čajovne dorazili vynikajúce indické čerstvé čaje z DARJEELINGu, Second Flush, tzv. druhý zber zo záhrad SINGBULLI  a  SINGEL. Neváhajte a doprajte si trochu čerstvosti z letného zberu čajových lístkov. Zakúpiť si ich môžete na našom e-shope … Pokračovať

Čerstvé zelenky LONG JING a BI LUO CHUNG sú už na sklade!!
10. mája 2024

Milí čajoví priatelia,   čerstvé tohtoročné zbery čínskeho zeleného čaju Long Jing Tieger Spring  a Bi Luo Chung  sú naskladnené v našom čajovom obchodíku. Neváhajte sa u nás zastaviť a doplniť vaše domáce zásoby čaju.

NOVINKA!! Modrý čaj – Buterfly pea flower
27. februára 2023

Milí čajomilci, príďte k nám ochutnať a zažiť lahodný Modrý čaj – Butterfly pea flower, s priaznivými účinkami na celý organizmus, na regeneráciu pokožky a vlasov a pôsobiaci upokojujúco na nervový systém. Nájdete v našom e-shope: MODRÝ ČAJ – Butterfly … Pokračovať

Antivírový a antibakteriálny odvar z čaju LAPACHO a CATUABA

Napísané: 25. októbra 2020 | Komentovať

Priatelia,

v zmysle posilnenia imunity a zocelenia mysle odporúčame silno antivírový, antibakteriálny a pre psychickú pohodu aj mierne afrodiziakálny odvar z kôry stromu LAPACHO a CATUABA…táto harmonická kombinácia s kúskom zázvoru a citróna podrží vaše telo aj myseľ v týchto časoch virálnych a hystericko-panických…

Odvar sa pripravuje varením:
1 polievkovú lyžicu zmesi Lapacho a Catuaba zalejeme 0,5 – 1 l vriacej vody a necháme variť 5-10 minút. Odporúčame nastrúhať aj kúsok čerstvého koreňa zázvoru a povariť spolu s čajom. Po dovarení necháme odstáť ešte 10-15 minút a po precedení môžeme pomaličky chlípať 
Citrón odporúčame pridávať až po schladení nápoja na cca 70°C, aby sme nezničili vitamín C v citróne.

Prajeme všetkým silnú imunitu, pevné nervy a hlavne pohodu na duši 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *