Biele čaje – BAI CHA [pai čcha]
Čaje, u ktorých bola fermentácia prerušená ich usušením.
YIN ZHEN Čína
[jin čen] Strieborné ihly.
Zdravé, silné, ale hlavne krehké ochmýrené výhonky sú zbierané a spracovávané výhradne ručne v rodisku tohto ušľachtilého čaju v čínskej provincii Hunan. Pravidelným požívaním je možné dosiahnuť výrazne melancholickú náladu.
BAI MU DAN CHA Čína
[pai mu tan čcha] Biela pivonka.
Najvyššia trieda tejto sorty čajov, ktorá znesie aj viac nálevov. Vynikajúci čaj k očiste ducha i tela. Ploché svetlozelené lístky s nahnedlým okrajom, s bohatým výskytom strieborných ochmýrených koncových výhonkov. Iskrivo žltavý nálev. Za závojom podmanivo jemnej kvetinovej vône a delikátnou nasládlou chuťou je skrytá veľká sila tohto čaju.
YA BAO Čína
Voľne preložené “pupeňový závitok”.
Tvarová i chuťová podivuhodnosť pochádzajúca z divokých čajovníkov rastúcich v južnej Číne, vzhľadom vzdialene pripomínajúcich sušených chrústov. Nefermentované tipsy vyrastené priamo z konárov po ich zmladení rezom. Veľmi jemný, svetlý nálev s ľahkými bylinnými a živicovými tónmi.
RWANDA “Silver Needles” BIO Afrika
Strieborné ihly
Biely čaj z mladých vrcholových tipsov z Bio záhrad stredoafrických. Jeho zakúpením sa sieť Dobrých čajovní zapojila do programu humanitárnej pomoci zemi postihnutej ťažkou genocídou. Lístky dávajú nálev svetložltej farby, s jemnou osviežujúcou vôňou a plnou nasladlou chuťou, ktorá doznieva na jazyku mierne horkosladko.