Čajový lupeň
Spôsob podávania čajov je inšpirovaný tradíciami k Orientu sa viažucimi. A pretože variant týchto priveľa je, tu je malý sprievodca zásadami v Dobrej čajovni dodržiavanými:
- pokiaľ nie je uvedené inak, čaje plne fermentované, ovoňané a ochutené, ako aj zástupcov štandardných čajov polozelených a zelených podávame v konvičkách s obsahom minimálne 3,5 dl.
- čaje viacnálevové, pokiaľ nie je uvedené inak, podávame v konvičkách rozličných, symbolom alebo vyobrazených s obsahom minimálne 3,5 dl.
Osamelým pijakom čaju tradičné podávanie v šálke typu “Gai Wan” – alebo v súprave “Kyoto” – s obsahom 2 dl doporučiť si dovoľujeme.
Počet vyobrazení v prípadoch týchto početnosť nálevov doporučených značí!
Milci čaju – Aleš Juřina, Jiří Šimsa