Dobrá Čajovňa Košice

Cestovateľská prednáška – Japonsko očami Slováka
17. októbra 2019

Milí priatelia cestovatelia, v sobotu 26.10.2019 o 18:00 hod. vás srdečne pozývame na cestovateľskú prednášku nadväzujúcu na piatkový koncert hudobníka Mateja Koleniča. Matej bude v sobotu prednášať o svojom živote v Japonsku, kde žije 7 rokov, má manželku japonku a dve … Pokračovať

Koncert etnickej hudby z Indie a Japonska – The Jugalbandi
17. októbra 2019

Milí priatelia, srdečne vás pozývame v piatok 25.10.2019 o 18:00 hod. na unikátny koncert etnickej skupiny Džugalbandy – ide o nový projekt, ktorý sa venuje fúzii indickej, slovenskej a japonskej hudby. Tansen Shrivastava, indický perkusionista a Matej Kolenič, slovenský muzikant … Pokračovať

Darjeeling Second Flush
09. septembra 2019

Milí  labužníci čajovníci, docestovali k nám svieže nálevy čerstvých zberov, Nepal Ilam, sťa rosa ranná osvieži ducha i telo a Darjeeling Second Flush zo záhrady Badamtam zas jazyk osladí medovým muskatelom.. Odporúčame ochutnať obe vrelo :)

Čerství japonci pripravení pre vás na pultoch čajovne
09. septembra 2019

Pre japonských čajomilov.. Na pultoch čajovne pribudli čerství tohtoroční japonci, poväčšine Biokvalitní. Neváhajte prísť ochutnať, prípadne si odniesť  so sebou kúsok Japonska domov :) Sencha, Gyokuro, Kabukicha, Yamacha, Tamaryokuch, Genmaicha, Kukicha, Matcha    

Nové Otváracie hodiny
09. septembra 2019

Milí čajoví priatelia od pondelka 9.9.2019 prechádzame na poprázdninové otváracie hodiny:

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *