Dobrá Čajovňa Košice

Aktuálna ponuka čajovej keramiky v našom obchodíku
18. decembra 2018

Čajoví priatelia, momentálne sa v našom obchodíku nachádzajú tieto čajové kúsky: Yixingové konvičky malé a veľké – Čína: Japonské vtáčie konvičky: Keramika česká výroba: Sklenená čajová sada – Čína: Kalabasy a bombily:

OTVÁRACIE HODINY VIANOČNÉ A NOVOROČNÉ
18. decembra 2018

Vystúpenie ŽIARISLAVA
10. decembra 2018

Milí priatelia, už budúci utorok 18.12.2018 o 18:00 hod. opäť vystúpi v podkrovných priestoroch čajovne ŽIARISLAV, tentokrát s témou VNÚTORNÁ PIESEŇ

Čajová NOVINKA – Magnolia Mao Jian
17. októbra 2018

Milí priatelia, na pultíkoch čajových pribudla nám radostná novinka tohtoročná – vynikajúci čínsky zelený čaj z provincie Guangdong – MAO JIAN ovoňaný kvietkami Magnólie  Pozoruhodná vôňa a plná chuť tohto čaju neslabne ani po opakovaných nálevoch…

OSLAVUJEME 20 rokov Dobrej čajovne v Košiciach!!!
10. októbra 2018

Milí naši čajoví priatelia, pred dvadsiatimi rokmi sa prvýkrát otvorila brána Dobrej čajovne v Košiciach, a vytrvala až dodnes…najmä vďaka vám všetkým, ktorí ste si za tie roky vytvorili blízky vzťah k jej priestorom, atmosfére a samozrejme dobrému čaju, ktorý … Pokračovať

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *