Dobrá Čajovňa Košice

9-dňový seminár Čchi Kungu (Falun Gong)
20. januára 2020

Milí priatelia, Srdečne vás pozývame na 9-dňový čchi-kungový seminár kultivačnej praxe Falun Dafa. V týždni od 17.2. – 25.2.2020 v doobedňajších hodinách, každý deň od 9:30 – 11:30 hod. Falun Gong (nazývaný aj Falun Dafa) je starodávna metóda zušľachťovania mysle a tela. … Pokračovať

Prednáška o reinkarnácii
20. januára 2020

Medzinárodná škola Zlatého Ružokríža vás pozýva na prednášku v piatok 31.1.2020 o 18:00 hod. do podkrovných priestorov čajovne. Vstup voľný

Workshop Feng Shui
20. januára 2020

Milí priatelia, pozývame vás v sobotu 15.2.2020 na workshop Feng Shui pod vedením Janky Prochyrovej. Na workshop je potrebné sa prihlásiť u Janky Prochyrovej.

Čerstvý jesenný zber z Darjeelingu – DJ AF Guranse BIO
17. januára 2020

Novinky a čerstvosti čajového charakteru sú tu, čajomilci milí! Balíky naplnené a navoňané čajom šťastne dorazili, my sme ich starostlivo a s radosťou vybalili, police v čajovom obchodíku naplnili, neváhajte, príďte, aby ste si aj vy radosť urobili… Nesmierne nás … Pokračovať

Nová keramika v našom obchodíku
14. decembra 2019

Milí naši čajoví priatelia, na sklonku roka sme pre vás pripravili takúto ponuku čajovej keramiky v našom obchodíku:

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *