Dobrá Čajovňa Košice

Nové letné otváracie hodiny
07. júla 2018

Priatelia, od pondelka 9.7.2018 prechádzame na letné otváracie hodiny. Opäť pre vás otvoríme aj v Nedeľu…

Letné osvieženie aj u nás…:)
20. júna 2018

Milí priatelia, v letných dňoch sa u nás môžete osviežiť týmito úžasnými ľadovými džúsmi zo slovenskej produkcie…sú chutné, zdravé a slovenské…čo môže byť lepšie? :) A pre príchuť exotiky sa dajú tieto skvelé džúsy vyšľahať s japonskou Matchou, a to … Pokračovať

Čerstvé zelenky na pultoch čajovne
05. júna 2018

Priatelia, prišlé čerstvosti, plnej chute a jemnej sladkosti… LONG JING /Tiger Spring/ 2018 – „Dračia studňa“ jeden z najznámejších čajov Číny, z provincie Zhe Jiang. Plochý pevný list svetlozelenej farby, ktorého priezračný nálev chutí aj po viacnásobnom zaliatí lahodne. Je … Pokračovať

Čerstvosti z Himalájí – Darjeeling First Flush
17. mája 2018

Priatelia čajomilci, na pultoch čajovne sa skvie svojou sviežosťou a zlatavou farbou prvý zber jarných lístkov  čajovníka, z indického Darjeelingu. Tentokrát pochádza z týchto skvostných záhrad: SHREE DWARIKA 04/18  Bio  SINGTOM 03/18 Bio ROHINI WHITE  02/18 Viac info o čajoch: … Pokračovať

Naša aktuálna ponuka čajovej keramiky
14. decembra 2017

Kto ešte túži potešiť seba alebo svojich milovaných čajovým príslušenstvom a čajom, možno vás osloví niečo z našej ponuky keramiky a širokej ponuky sypaných čajov…tešíme sa na vás :) Česká keramika Čínska hlina Yixing

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *