Dobrá Čajovňa Košice

Rozvoz čajových balíčkov Košice
22. marca 2020

Zákazníctvo naše ctené, keďže sa nám už niektorí ozvali s naliehavou prosbou o doplnenie čajových zásob, ktoré sú v tomto období tak žiadané a rýchlo ubúdajú z vašich čajových poličiek, radi ich pre vás doplníme. Čajovňa má zatiaľ celkom slušnú … Pokračovať

Čajovňa bude od pondelka 16.3. ZATVORENÁ!!!
13. marca 2020

Čajomilí priatelia, z hľadiska aktuálnej situácie a podpory rozumného prístupu ku karanténe, bude čajovňa od pondelka 16.3. ZATVORENÁ až do odvolania. Dnes a zajtra (piatok 13.3. a sobota 14.3.) sú posledné 2 dni, kedy máte možnosť prísť si dokúpiť chýbajúce … Pokračovať

Antivírový a antibakteriálny odvar z čaju LAPACHO a CATUABA
10. marca 2020

Priatelia, v zmysle posilnenia imunity a zocelenia mysle odporúčame silno antivírový, antibakteriálny a pre psychickú pohodu aj mierne afrodiziakálny odvar z kôry stromu LAPACHO a CATUABA…táto harmonická kombinácia s kúskom zázvoru a citróna podrží vaše telo aj myseľ v týchto … Pokračovať

Kurz čítanie z Akášických záznamov
06. marca 2020

ČÍTANIE Z VLASTNÝCH ZÁZNAMOV DUŠE (AKÁŠICKÉ ZÁZNAMY) ALEBO CESTA SEBA-POZNANIA A ROZVOJA Termín: sobota – nedeľa, 21.-22. marca 2020 Začiatok o 9:00 hod. – kurz potrvá zhruba v nedeľu do 16:30 hod. (podľa potrieb skupiny) » ZÁKLADNÝ KURZ CHANNELINGU PRE … Pokračovať

Čerstvý jesenný zber z Darjeelingu – DJ AF Guranse BIO
17. januára 2020

Novinky a čerstvosti čajového charakteru sú tu, čajomilci milí! Balíky naplnené a navoňané čajom šťastne dorazili, my sme ich starostlivo a s radosťou vybalili, police v čajovom obchodíku naplnili, neváhajte, príďte, aby ste si aj vy radosť urobili… Nesmierne nás … Pokračovať

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *