Dobrá Čajovňa Košice

OSLAVUJEME 20 rokov Dobrej čajovne v Košiciach!!!
10. októbra 2018

Milí naši čajoví priatelia, pred dvadsiatimi rokmi sa prvýkrát otvorila brána Dobrej čajovne v Košiciach, a vytrvala až dodnes…najmä vďaka vám všetkým, ktorí ste si za tie roky vytvorili blízky vzťah k jej priestorom, atmosfére a samozrejme dobrému čaju, ktorý … Pokračovať

Literárna čajovňa
03. októbra 2018

Príď sa porozprávať o dobrej literatúre pri dobrom čaji v ďalšom cykle Literárnej čajovne, vo štvrtok 11.10. o 18:00 hod.

Cestovateľská prednáška – v krajine Čingischána
03. októbra 2018

Cestovateľskí priatelia, v októbri naše cesty povedú do najredšie osídlenej autonómnej krajiny sveta, do rodiska jedného z najvýznamnejších dobyvateľov Ázie, do krajiny koní, o ktorej sa hovorí, že tamojší ľudia sa rodia v sedle: do Mongolska. Manželia Saška a Peťo … Pokračovať

Nové zimné otváracie hodiny
27. septembra 2018

Milí naši čajoví priatelia, v zimných mesiacoch pre vás budeme otvárať čajovničku počas týždňa už od 13:00 hod. a zatvárať budeme skôr, o 21:00 hod.  a teda meníme od budúceho týždňa otváracie hodiny nasledovne:

Barmský čaj – NOVINKA v Dobrej čajovni
23. augusta 2018

  Všetkým čajomilcom dávame do povedomia novinky z Barmy v našej čajovni: BURMA WILD GREEN „Khar Chauk“ – Barmský zelený čaj zo Shanského štátu na východe krajiny, blízko hraníc s Yunnanom v Číne. Ide o čaj zbieraný z polodivokých čajových … Pokračovať

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *