Dobrá Čajovňa Košice

Tanec pre Dušu Ženy v Košiciach
18. februára 2019

Srdečne vás pozývame v sobotu 2.3.2019  od 9:00 – 15:00 hod. na workshop Tanec pre Dušu Ženy CENA: 45 € pri prihlasovaní do 18.2.2019, od 19.02. cena 50 € – v cene je zahrnuté lektorné a chutný OBED z dielne milých … Pokračovať

Liečivá gongová meditácia
18. februára 2019

Pozývame vás v sobotu 2.3.2019  od 16:00 – 18:00 hod. na Liečivú gongovú meditáciu Príďte si vychutnať ozdravujúce vibrácie tohto nástroja sprevádzané majstrom gongu Brij Allen Mahajan, Gongs of Light a začať Nový Rok s novými myšlienkami, možnosťami. Brij Allen Mahajan … Pokračovať

Jóga a Kakao Ceremónia
18. februára 2019

Srdečne vás pozývame v nedeľu 3.3.2019  od  14:00 – 17:00 hod. na prednášku o benefitoch konzumovania Kakaa Cena kurzu: 22,00 eur Je potrebné sa dopredu prihlásiť! Staroveké Kakao, „superfood“, krásny strom, ktorý je plný života. Jeho plody, kakaové bôby sa … Pokračovať

Prednáška – Výživou a inými trikmi k imunite detí
18. februára 2019

Srdečne vás pozývame v piatok 8.3.2019  od  16:00 – 18:30 na prednášku Výživou a inými trikmi k imunite detí ktorú povedie certifikovaná poradkyňa pre výživu detí a dospelých Mgr. Monika Korísteková Cena kurzu: 15,00 € V zime dostáva detská imunita zabrať. Čoraz častejšie … Pokračovať

Aktuálna ponuka čajovej keramiky v našom obchodíku
18. decembra 2018

Čajoví priatelia, momentálne sa v našom obchodíku nachádzajú tieto čajové kúsky: Yixingové konvičky malé a veľké – Čína: Japonské vtáčie konvičky: Keramika česká výroba: Sklenená čajová sada – Čína: Kalabasy a bombily:

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *