Dobrá Čajovňa Košice

Kurz – Čítanie vlastných záznamov duše
10. septembra 2019

Milí priatelia, už tento víkend 14. – 15.9.2019 sa uskutoční kurz channelingu AKÁŠICKÉ ZÁZNAMY v časoch od 9:00 – 16:30 hod. v obidva dni. Čo vám kurz prinesie: Naučíte sa nový spôsob riešenia starých problémov, dôležité informácie, ktoré získate počas vlastného channelingu … Pokračovať

Cestovateľská prednáška – ŠKÓTSKO
10. septembra 2019

Milí priatelia, Opäť sa u nás dáva do pohybu séria cestovateľských večerov v Dobrej čajovni a najbližšia zastávka je Škótsko! O svojich niekoľkých cestách po tejto severobritskej krásnej krajine nám prídu porozprávať Esteban Fečo a Radka Timková. Poprechádzame sa škótskymi … Pokračovať

Darjeeling Second Flush
09. septembra 2019

Milí  labužníci čajovníci, docestovali k nám svieže nálevy čerstvých zberov, Nepal Ilam, sťa rosa ranná osvieži ducha i telo a Darjeeling Second Flush zo záhrady Badamtam zas jazyk osladí medovým muskatelom.. Odporúčame ochutnať obe vrelo :)

Čerství japonci pripravení pre vás na pultoch čajovne
09. septembra 2019

Pre japonských čajomilov.. Na pultoch čajovne pribudli čerství tohtoroční japonci, poväčšine Biokvalitní. Neváhajte prísť ochutnať, prípadne si odniesť  so sebou kúsok Japonska domov :) Sencha, Gyokuro, Kabukicha, Yamacha, Tamaryokuch, Genmaicha, Kukicha, Matcha    

Nové Otváracie hodiny
09. septembra 2019

Milí čajoví priatelia od pondelka 9.9.2019 prechádzame na poprázdninové otváracie hodiny:

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *