Dobrá Čajovňa Košice

Kurz rómskych tancov so širokou sukňou
11. apríla 2018

Milé žienky ešte stále sa môžete prihlásiť na začiatočnícky kurz juhoeurópskych rómskych tancov so širokou sukňou. Hodiny budú prebiehať každý utorok o 17:00 – 18:30 hod. Kurz vedie Nika Urbančíková 10 lekcií po 90 minút = 40,- eur Podrobné informácie: www.nefrit.sk Kontakt: 0904 … Pokračovať

Kurz detskej aromaterapie
09. apríla 2018

Priatelia, v piatok 27.4.2018  od 16:00 – 19:00 hod. bude prebiehať v podkrovných priestoroch čajovne Kurz detskej aromaterapie pod vedením Mgr. Moniky Korístekovej –  certifikovaný detský aromaterapeut a poradca pre výživu detí a dospelých Cena kurzovného: 15,00 eur Prihlasujte sa prosím zaslaním emailu na … Pokračovať

Cestovateľská prednáška – Lisabon a potulky po Portugalsku
09. apríla 2018

Milí priatelia, v sobotu 14.4.2018 o 18:00 hod. sa bude konať ďalšia cestovateľská prednáška tentokrát s Lukášom Marciom Muchom. Vyberieme sa do ulíc Lisabonu, a spoznáme krásy Portugalska. Vstupné: 2 eurá

Prednáška – Ako na bežné problémy Homeopaticky
27. marca 2018

Milí priatelia, v piatok 13.4.2018 o 18:00 hod. vás pozývame do podkrovných priestorov čajovne na prednášku Ako na bežné problémy Homeopaticky. Prednášku povedie Mgr. Janette Bakajsová, SAKHom. – klasická homeopatka, členka Slovenskej komory homeopatov www.ahomeopatia.sk Vstupné: 3,00 eurá Dozviete sa: – ako homeopatická … Pokračovať

Naša aktuálna ponuka čajovej keramiky
14. decembra 2017

Kto ešte túži potešiť seba alebo svojich milovaných čajovým príslušenstvom a čajom, možno vás osloví niečo z našej ponuky keramiky a širokej ponuky sypaných čajov…tešíme sa na vás :) Česká keramika Čínska hlina Yixing

KABUKICHA – spôsob prípravy

Napísané: 10. septembra 2012 | Komentovať

KABUKICHA – výnimočný čaj

Japonský zelený výberový čaj typu Kabusecha (čiastočne zatieňovaný Sencha). Vhodný pre osvieženie v horúcich letných dňoch alebo po únavnej prechádzke rušným mestom. Tento čaj je pripravovaný raritným spôsobom, ktorý k nám priniesol japonský čajový mág Masahiro Takada. Unikátnosť prípravy spočíva v použití studenej vody schladenej ľadom, ktorou sa zalejú čajové lístky. Podáva sa v miniatúrnej šálke.

Doporučený spôsob prípravy:

Po prvom zaliatí malým množstvom studenej vody s pridaním ľadu, necháme lístky cca 5 minút macerovať. Prvý nálev chutí veľmi opojne a sladko. Je vhodné ho v ústach vychutnávať po dobu aspoň 5  minút. 

Druhý nálev zalejeme po okraj vodou vlažnou. Po 3 minútach lúhovaním vzniká nálev chuti Sencha.

Tretí nálev sa pripravuje vodou takmer vriacou. Po 2 minútach lúhovania vzniká nálev chuti Bancha.

Posledným krokom po zliatí tretieho nálevu je pokvapkanie čajových lístkov sójovou omáčkou, ktoré je potom možné zjesť ako čajový šalát.

Vychutnajte si túto delikatesu u nás…:)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *